20 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor’a Eski Başkanından Destek

Bu sezon TFF 1.Lig’de verdiği büyük mücadele sonrasında kümede kalmayı başaran Denizlispor’un gelecek sezon planlamalarına başlayacağı düşünülüyordu ancak işler pek de öyle gitmedi. Başkan Mehmet Uz, mevcut kadronun korunabilmesi adına sözleşme uzatmalara gidilmesinin gerektiğini ancak oyunculara verilecek peşinat ücretleri konusunda kasaları boş olduğu için zor durumda olduklarını belirterek isyan etti. Yapacağı görüşmelerden sonuç alamadığı takdirde görevinden ayrılacağını ve kulübün seçim kararı alacağını açıklayan Uz’a destek çıkan eski Başkan, kulübün şu an yaşadığı krizin herkesin ayıbı olduğunu ifade etti.

Şirketleşme Şart

Bu sezon TFF 1.Lig’in son düzlüğünde sergilediği başarılı performans sayesinde küme düşmekten kurtulan Denizlispor adına bir anda beliren kriz camianın dengelerinin de bozulmasına neden oldu.

Teknik Direktör Mesut Bakkal yönetiminde ligin ikinci devresine damga vuran Yeşil Siyahlı takım, gelecek sezonlarda çok daha iyi işler çıkarabileceğine dair heyecan ve bu durumun verdiği sevinçle sezonu kapatmıştı.

Bununla birlikte Denizlispor Başkanı Mehmet Uz bir anda sert bir basın toplantısı yaptı ve kulübün çok acil olarak 20 milyon TL nakde ihtiyacı olduğunu, kendilerine destek verilmediğini ve yapacağı görüşmelerden de benzer minvalde sonuçlar alırsa kulüp başkanlığını bırakacağını açıklamıştı.

Denizlispor adına bu süreç olumlu veya olumsuz anlamda henüz tamamlanmadı ancak eski Başkan Mustafa Üstek konuyla alakalı Ege Yön Haber’e yaptığı açıklamalarda Uz’a ve yönetime sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Yeni spor yasasıyla birlikte şirketleşmenin önünün açıldığını hatırlatan Üstek, kendisine düşen bir görev olursa hemen yapmak için hazır olacağını ancak herhangi bir yöneticilik istemediğini ifade etti. 200 milyon TL borcun 10 kişi tarafından 20 milyon TL olarak ödenebileceğini ve önemli olanın buna yönelik zeminin hazırlanması olduğunu dile getiren eski Başkan, Mehmet Uz yönetimine bir anlamda açık çek yazmış oldu.

Şehrin ileri gelenleri ve kendi dinamikleri sayesinde bu krizin de atlatılabileceğine dair inancının tam olduğunu dile getiren Mustafa Üstek, Mehmet Uz’un bahsettiği 20 milyon TL’nin sadece krizden çıkmak adına yeterli olduğunu ifade etti.

Bu 20 milyon TL desteğin 3-5 ay kulübü götürebileceğini savunan Üstek, Mehmet Uz’un açıklamalarına kulak verilmesi gerektiğini ifade ederek camiayı göreve çağırdı.

56’ıncı Yıl

Mustafa Üstek’in bu açıklamaları camiaya belirli bir güveni de sağlarken eski Başkan Ege temsilcisinin 56’ıncı yılını kutlamayı da unutmadı. Kötü günlerin geride kalacağına dair umudunun tam olduğunu dile getiren Üstek, gelecek yılların çok daha iyi olacağını ifade etti.

Denizlispor’da bu açıklamaların da üstüne artık Mehmet Uz ve yöneticilerinin aldığı kararın açıklanması bekleniyor. Yeşil Siyahlı kulüp mevcut başkanının istifa etmesi durumunda bir kez daha kongreye gidecek.

Bu bağlamda taraftarların haklı tedirginliklerinin zaman ilerledikçe daha da çok arttığını ifade etmekte fayda var.