25 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor Evinde İlk Puanını Aldı

2022/2023 sezonuna transfer yasaklısı olan hazırlıklarını sürdüren Teknik Direktör Mesut Bakkal nezaketindeki Denizlispor, evinde TFF 1’inci Lig’e Süper Lig’den düşmüş olan Çaykur Rizespor’u ağırladı. Denizlispor ilk hafta Eyüpspor deplasmanına çıkmış ve 1-0’lık skor ile mağlup olmuştu. Çaykur Rizespor ise evinde Ankara Keçiörengücü’nü ağırlamış ve 1-1’lik skor ile haftayı kapatmıştır. 

Bu hafta ise karşı karşıya gelen takımlar sahadan 1’er puan ile ayrılmayı başardı. Golsüz beraberlik ile sonuçlanan karşılaşmada Kutluhan Bilgiç düdük çaldı. Yardımcıları ise Bersan Duran ve Kemal Elmas oldu. 

Denizlispor Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın direktifleri ile yeşil sahaya Hüseyin, Emre, Oğuz, Hakan, Leo Schwechlen, Muhammet Gönülaçar, Mustafa Çeçenoğlu, Okan, Gökhan Süzen, Mayi ve Bekir Turaç ilk 11’i ile çıktı. Buna karşılık Çaykur Rizespor’un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise Tarık Gökhan Gönül, Bahadır, Emir Han, Ercan, Benhur, Papa, Grahovac, Sefa, Miya ve Hurk ilk 11’i ile sahada çıkmayı tercih etti.

Denizlispor sahaya sakatlığı bir türlü geçmeyen golcü Ömer Şişmanoğlu’na ek olarak Erdal ve Djedje’den de yoksun olarak çıktı. Denizlispor’un evinde düzenlenen karşılaşmada 3500 adet Denizlispor taraftarı sahada takımına destek verdi. 0-0 berabere biten karşılaşmada Denizlispor, hanesine ilk puanını yazdırmış oldu. Çaykur Rizespor’un puanı ise 2 oldu.

İlk Devrede İki Adet Kayda Değer Atak

Sakin ilerleyen karşılaşmada ilk dikkate değer pozisyon dakika 30’da sağ kanattan ilerleyen Çaykur Rizespor’un atağı ile gerçekleşti. Sağ kanattan topu süren Gökhan, ceza sahası içerisine orta yaptı, meşin yuvarlağı Miya karşıladı ve şut savunmadan döndü. Dönen topa vuruşunu yapan Anthony van den Hurk, topu kaleci Hüseyin’in kucağına yolladı.

Dakika 40’da bu sefer Emre ile Denizlispor geldi. Sağ kanattan gelen Denizlispor ceza sahasının içerisine ortasını yaptı. İçeride 2 adet bomboş Denizlispor oyuncusu vardı ancak, Gökhan Gönül çok kritik bir kafa dokunuşu ile mutlak gol pozisyonunun gerçekleşmesini engellemiş oldu.

Top Ağlara Gitti Ama Skor 0-0

51’inci dakikada Grahovac korner vuruşu yaptı, iyi yükselen Sefa kafası ile topa vurdu ancak kaleci Hüseyin yine topa hakim oldu.

62’nci dakikada Gökhan uzun bir pas ile topu Bekir’e yolladı. Rakibini çalımlayan Bekir, ceza sahasının içerisinde girdi. Bekir ceza sahasından şutunu çektikten sonra kaleci Tarık, topu son anda parmak ucu ile çelerek kornere yolladı.

Dakika 76’da Leo Schwechlen sol kanattan ortasını yaptı ve iyi yükselen Kevin Mayi kafa vuruşu ile topu kaleye yolladı ancak yine Tarık son anda topu kornere çeldi.

79’uncu dakikada Gökhan korner atışını kullandı. Yaşanan karambolde meşin yuvarlak Leo Schwechlen’in önünde kaldı ancak futbolcunun vuruşu dışarı gitti.

90+6’da sol kanattan kullanılan tacı Emircan kafa ile indirdi. Alper Potuk önüne düşen top ile defansı geçip topu ağlara göndermeyi başardı. Ancak VAR’a giden pozisyonda Alper’in topa eliyle müdahale ettiği ortaya çıktı ve gol iptal edildi. Bu şekilde de müsabaka 0-0’lık eşitlik ile sonuçlanmış oldu.