1 Mayıs 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor’da Yeni Dönem

Teknik Adam Koltuğunda Kenan Atik

Süper Lig’de 2020 – 2021 sezonuna Alman teknik adam Robert Prosinecki ile başlayan Denizspor ligde oynadığı 9 karşılaşmada yalnızca 1 galibiyet alırken bunun yanı sıra 3 beraberlik ve 5 de mağlubiyet aldı.

Yeni sezona umduğu gibi başlayamayan yeşil – siyahlı ekipte, beklenen performansı sergileyemeyen Alman teknik direktör Robert Prosinecki’nin görevine son verildi.

Süper Lig’in 10. Haftasında Başakşehir deplasmanında takımının başında çıkan antrenör Kenan Atik 3-0 geriye düştüğü karşılaşmada öğrencileri ile birlikte efsane bir geri dönüşe imza atarak son 30 dakikada bulduğu üç gol ile zorlu deplasmandan 1 puan ile dönmeyi başarmıştı.

Denizlispor yönetimi ile görüşen tecrübeli çalıştırıcı Kenan Atik ile anlaşmaya varılarak kulübün başına geçti.

Yeni teknik direktör Kenan Atik futbolculuk kariyerinde uzun yıllar alt yapısından yetiştiği yeşil siyahlı kulübe hizmet etmişti.

Ligin 10. haftasında imza attıkları şahane geri dönüşün ardından yeşil-siyahlı ekip, 11. haftada iç sahada oynanacak olan Fenerbahçe karşısında galibiyet hasretlerini sonlandırıp yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Yıllarını Denizlispor’a adayan Kenan Atik yaptığı açıklamada “Başakşehir önünde ligde 3 maç sonra puan alıp moral kazandık.

Fenerbahçe’ye karşı en iyi oyunumuzu oynayıp sahadan iyi bir skorla ayrılmak istiyoruz. Oyuncularımız bu maçın öneminin bilincinde.

Puan tablosundaki yerimiz bize yakışmıyor. Sahada iyi bir Denizlispor izletip taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Amacımız kısa sürede üst sıralara tırmanmak.” ifadelerine yer verdi.

Başakşehir deplasmanında alınan 1 puanın mimarlarından olan başarılı savunma oyuncusu Oğuz Yılmaz

“İnandığımızda ne kadar iyi işler yapabileceğimizi gösterdik. Denizli bir futbol şehri. Süper Lig’e kolay yükselmedik. Her maçın değerini bileceğiz. Fenerbahçe’yi yenip gücümüzü herkese göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

Tam Bir Hayal Kırıklığı

2020 yaz transfer döneminin son anlarında büyük umutlar ile Fransız ekibi Toulouse’dan bonservis ödenmeden Denizspor’a katılan tecrübeli kanat oyuncusu Mathieu Dossevi’nin talihsizlikler yakasını bırakmıyor.

Geride kalan 10 haftada yalnızca 2 karşılaşmada toplamda 16 görev alan Togo’lu futbolcu beklenen performansı sergileyecek fırsatı bile yakalayamadı.

Önce koronvirüs’e yakalanan tecrübeli futbolcu ligin ilk haftalarındaki karşılaşmaları kaçırdı. Milli takım arasında görev yaptığı Togo milli takımında sakatlanan yıldız diğer karılaşmalarda da görev alamadı.

Sakatlı halen devam eden futbolcunun en az iki hafta daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.