1 Mayıs 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

DENİZLİSPOR EVİNDE 2-0 MAĞLUP OLDU

Yukatel Denizlispor Süper Lig’in 11. haftasında kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırladı. Denizlispor için oldukça önemli olan maç galibiyet ile sonlanmadı. Fenerbahçe ilk yarıda attığı 2 gol ile maçı galip bitirdi ve evine galibiyeti göğüsleyerek gitti.

Denizlispor Süper Lig’in 11. haftasında Denizli Atatürk Stadı’nda rakibi Fenerbahçeyi konuk etti. Önemli maç için Denizlispor teknik direktörleri Kenan Atik ile beraber tüm hazırlıklarını, taktik çalışmalarını ve savunma tarzlarını bitirmişlerdi. Maç için oldukça hazır olan ev sahibi takım Yukatel Denizlispor çalışmalarının karşılığını alamadı.

PENALTILAR, SARI-KIRMIZI KARTLAR, GERGİNLİKLER

Olabilecek her şey bu maçta yer aldı. Sarı kart, kırmızı kart, hakem ve oyuncu gerginlikler, tribünlerde her iki takımın teknik heyeti arasında polemik…

Tüm bu gerginliklere ev sahipliği yapan maçın ilk golü maçın 9. dakikasında Fenerbahçeli oyuncu Papis Cisse topu rakip kalenin ağlarına vurdu. Maçın ilk dakikalarında böyle bir gol yemek Denizlispor için moral bozukluğu yaratsa da maçı sonuna kadar devam ettirmeye ant içmiş gibi savunmalarını gerçekleştirdiler.

Maçın ikinci golü ise ilk yarının sonlarına doğru 41. dakikada geldi. Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşundan faydalanan Gökhan Gönül iki oyuncunun arasından serbest kafa vuruşu yaptı ve gol oldu. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önce bitirdi.

İlk golden sonra beraberliği yakalamaya çalışan ama başarılı olamayan Denizlispor ekibi gelen ikinci gol ile iyice gerildi. Farkı kapatmak beraberliğe oynamak için ikinci yarı varını yoğunu ortaya koyan ev sahibi Denizlispor çoğu kez gol pozisyonu yakaladı. Kaçırılan penaltı da olunca 2-0 yenik başlayan maç öyle bitti ve Denizlispor kendi evinde rakibi Fenerbahçe’ye mağlup oldu.

TEKNİK DİREKTÖR KENAN ATİK’TEN AÇIKLAMALAR

Ev sahipliği yaptığı maçı rakibi Fenerbahçe’ye karşı 2-0 mağlup bitiren Denizlispor’un teknik direktörü Kenan Atik maçın ardından açıklamalarda bulundu.

“Kırılma anı penaltıydı, kaçırdık. Ondan sonra yine pozisyonlarımız var. Altay çok iyi toplar çıkardı. Oyuncularım 90+8’e kadar oyunu bırakmadılar. Olmayınca olmuyor. Çok üzgünüz. İkinci yarıdaki futboldan sonra maçın skoru bu olmamalıydı. Ne kadar çalışırsanız çalışın, top bir şekilde gol oluyor. Gökhan iki kişinin arasına giriyor o aradan gol oluyor. İlk yarıyı kötü bitirdik.”

Denizlispor başkanı Ali Çetin’de sözlerine Fenerbahçe’yi tebrik ederek başladı ve devam etti;

“Fenerbahçe’ye karşı canla başla mücadele eden bir Denizlispor vardı. Top sevmedi mi sevmiyor. 8 pozisyona girdik, gol atamadık. Bir tane bariz bir penaltımız verilmedi. Birinci penaltıyı atamadık. Öyle bir şanssızlık yaşadık. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren farklı bir Denizlispor izleteceğiz”