5 Haziran 2023 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor Defteri Kapatıyor

Büyük sancılar çektiği 2021/2022 sezonunda TFF 1.Lig’de kalmayı son anda garantileyen Denizlispor’da bayram havası devam ediyor. Yeşil Siyahlı takım çok ciddi sıkıntılar yaşadıktan sonra Mesut Bakkal’ın teknik direktörlüğe gelişiyle birlikte bu sıkıntıları atlattı ve nihai hedefi olan kümede kalmayı başardı. Bununla birlikte artık çok moralli bir şekilde sezonun son maçına hazırlanan Ege temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanacak hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye koyuldu.

Moraller Tavanda

Bu sezon TFF 1.Lig’de çok sancılı süreçlerden geçen Denizlispor, bu süreçlerin tamamının üstüne bir sünger çekti ve 37’inci haftada Ümraniyespor ile berabere kalmasına rağmen diğer maçlardan gelen haberler sayesinde kümede kalmayı garantilemenin kutlamalarına başladı.

Tüm hafta boyunca oldukça pozitif rüzgârların estiği Denizli temsilcisinde aynı zamanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında oynanacak maçın hazırlıkları da yapıldı. Teknik Direktör Mesut Bakkal şehrin en çok sevdiği isimlerden biri haline gelirken, oyuncular da daha fazla bütünleşmiş olmanın mutluluğuyla antrenmanlarını keyiflice yaptılar.

Sezonun son dansı olarak nitelendirilebilecek müsabakada kendi sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u misafir eden Ege temsilcisi, bu maçtan da galibiyetle ayrılarak sezonu olabilecek en iyi şekilde tamamlamayı hedefliyor.

Sezonun ilk yarısında Erzurum’da oynanan müsabaka ev sahibi ekibin 3-1’lik üstünlüğüyle sona ermişti. Bu müsabaka öncesinde Play-Off oynamayı garantileyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor 58 puanla 5’inci sırada yer alıyor. Denizlispor ise 37 haftada 46 puan topladı ve bu maçtan önce 11’inci sırada oturmaya devam ediyor.

Hedeflerine ulaşmış olmanın rahatlığını yaşayan iki ekibin müsabakası 20 Mayıs Cuma günü saat 20’de başlayacak ve Cihan Aydın bu maçın hakemliğini yapacak.

Göz Kamaştırıcı

Öte yandan Denizlispor’un teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde sergilediği performans gerçekten takdire şayandı.

Bu kadar fazla sakatlık ve formsuzluğun yaşandığı bir sezonda dönem dönem sarı kart cezaları nedeniyle iyice daralan kadro buna rağmen sahada 11 kişiden fazlaymış gibi mücadele etmekten imtina etmedi.

Bu sayede takım kümede kalırken Mesut Bakkal da futbol kamuoyuna kendisini hatırlatmış oldu. Gelecek sezonda da takımın başında olması beklenen 58 yaşındaki teknik adamın bu performansı tüm taraftarları gelecek sezon adına da heyecanlandırıyor.

Basında yer alan haberlere göre Mesut Bakkal ile Denizlispor arasında yapılan görüşmelerde son noktaya kadar gelindi. Bununla birlikte tecrübeli teknik adamın istekleri ne yönde olacak ve takım gelecek sezonu hangi strateji içerisinde yürütecek merak konusu.

Ancak tüm camianın hak ettiği bir tatil olduğu kesin. Taraftarlar, oyuncular, yöneticiler ve teknik ekipte yer alan tüm personeller bu sancılı süreçte ekstra yorgunluk yaşamak zorunda kaldılar ve artık hedeflere ulaşılmanın rahatlığını yaşamalılar.

Zira gelecek sezon da bu sezondan kolay olmayacak ve üst taraftan gelen takımlar birçok takımı bir hayli zorlayacaklar.