Sakatlıklar, eksiklikler, COVID-19 nedeniyle kadrodan çıkarılmak zorunda kalan oyuncular. Hiçbiri ama hiçbiri, Denizlispor’un mücadelesi karşısında yeterli gelmedi ve 8 Ocak 2022 tarihinde oynanan maçta Denizlispor uzun süre hatırlanacak bir performansa imza attı. Birçok gerginliğin yaşandığı ve son uzatma dakikalarıyla birlikte 100 dakika süren maçta Denizlispor ilk yarısını 3-0 geride kapattığı maçtan 4-3 galip ayrılarak unutulmaz bir galibiyet aldı ve ikinci yarıya harika bir başlangıç yaptı.

Denizlispor Mücadelesiyle 3 Puanı Kopardı
2021/2022 sezonunun başından bu yana TFF 1.Lig’de en çok sıkıntı çeken takımlardan birisi kuşkusuz Denizlispor’du. Yeşil Siyahlılar, önce getirilen transfer yasağını kaldırmak için mücadele etti, yasak kalktı transferler yapıldı ancak bu sefer de sakatlıklar takımın düzenini alt üst etti.
Sonra ilk devre 16 puanla bitirildi takım küme düşme hattının içinde ilk devreyi tamamlanın moral bozukluğuyla Galatasaray deplasmanına gitti kupayı en çok kazanan takım olan Galatasaray’ı 120 dakikanın sonunda kullanılan penaltılarda yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nın dışına itti.
Bu sefer işler düzelecek devre arasından sonra takım kendisine gelecek diye düşünülürken Bandırmaspor maçı öncesinde takımın 8 oyuncusunun COVID-19’e yakalandığı duyuruldu, maçın ertelenmesi istendi ancak TFF talebi reddedince Denizlispor birçok oyuncusundan ve teknik direktörü Fatih Tekke’den mahrum bir şekilde Balıkesir’e doğru yola çıktı.
Bandırmaspor ile oynanan maçta favori ligin 4’üncü sırasında yer alan Bandırmaspor’du ve ev sahibi birçok eksiği bulunan rakibi karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapatarak rahat bir galibiyetin kapısını sonuna kadar araladı.
Ancak hesaba katılması gereken bir durum vardı. Denizlispor eğer mücadele etmeye devam ederse sahadan gururlu bir biçimde ayrılabilirdi. İkinci yarıda ilk yarıyı hiç oynamamış gibi sahaya çıkan Denizlisporlu oyuncular, 48’de Oğuz Yılmaz ile skoru 3-1’e getirdi. Bu golden 3 dakika sonra İlhan Depe farkı 1’e indirdi ve 65’te Özer Özdemir skorda eşitliği sağladı.
Bu dakikadan sonra topu daha da fazla Bandırmaspor’a bırakan Denizlispor, yaslandı ve rakibinin açık vermesini bekledi. Ancak Bandırmaspor dönen tüm topların neredeyse hepsini toplamaya niyetliydi. 90 dakikanın sonuna eklenen +7 dakika sakatlıklar ve oyundaki durmalar nedeniyle daha da uzarken, sahneye 90+6’da Ömer Şişmanoğlu çıktı ve Gökhan Süzen’in güzel ortasına aynı güzellikle bir vuruş yaparak takımına galibiyeti getiren golü attı. Denizlispor, ilk devrede mağlup ettiği Bandırmaspor’u bu sefer 3-0’dan geri dönerek 4-3 mağlup etti ve çok zor bir süreçten geçtiği bir dönemde büyük moral sağlayacak bir galibiyetle Denizli’ye dönmeyi başardı.

Ömer Şişmanoğlu Denizlispor’a 7 Puan Getirdi
Denizlispor’un sezon başında transfer yasağını kaldırdıktan sonra kadrosuna kattığı Ömer Şişmanoğlu, sakatlıklar nedeniyle sadece 10 1.Lig maçında forma giyebilse de golcülüğünü konuşturdu ve 7 golle takımın en çok gol atan ismi oldu.
4’üncü haftada oynanan Eyüpspor maçında ilk kez Denizlispor forması yiyen 32 yaşındaki golcü oyuncu, bu maçta kilidi açan golü atmıştı. Bir sonraki hafta Adanaspor’u 2-0 mağlup eden Denizlispor’un 2 golünü de atan oyuncu olan Ömer, İstanbulspor ile 1-1 berabere kalınan maçta da tek golün sahibiydi. Bandırmaspor maçında oyuna sonradan giren ve 90+6’da attığı şahane golle takımına unutulmaz bir galibiyeti getiren Ömer Şişmanoğlu, ligdeki 7’inci golüyle takımına 7 puan getirmeyi başardı.