18 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor Şaşırtmaya Devam Ediyor

2020/2021 sezonunda Süper Lig’e veda ettikten sonra genel futbol kamuoyunun ilgisini kaybeden ve TFF 1.Lig’de de iyi olmayan bir performans sergilediği için ilk devreyi küme düşme hattının içerisinde tamamlayan Denizlispor, ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Eleme Turu’nda Galatasaray’ı penaltılar sonucu eleyerek gündeme oturmayı başarmıştı. Kupanın en çok kazanan takımı olma unvanını taşıyan rakibi karşısında etkileyici bir performans sergileyen Denizlispor, gösterdiği bu başarıyla 2021’in en sürpriz başarılarından birine imza atarken, TFF 1.Lig’in ikinci devresine nasıl bir dönüş yapacağı da merak konusuydu. Denizli temsilcisi, Galatasaray’dan sonra Bandırmaspor karşısında da tarihi bir galibiyete imza attı ve iyice havaya girmeyi başardı.

Denizlispor’dan Beklenmedik Performanslar

2020/2021 sezonunda Süper Lig’e veda ettikten sonra yaşanan mali krizle birlikte çok ciddi güç kaybeden ve genç oyuncularından başka elinde oyuncu kalmayan Denizlispor’da yönetim yoğun bir uğraş vererek önemli isimleri kadroya katmış ancak bu sefer de sakatlıklar Denizli temsilcisinin peşini bırakmamıştı.

2021/2022 sezonunda TFF 1.Lig’de oynadığı 18 maçta sadece 16 puan toplayabilen Denizlispor, ilk devreyi de küme düşme hattında bitirerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Çok az gol atabilen birçok rakibi karşısında sahadan puanla ayrılabilecek performansı dahi gösteremeyen Denizlispor, Fatih Tekke’nin takımın başına geçmesinden sonra ise bambaşka bir atmosferin içine girdi.

İlk olarak Ziraat Türkiye Kupası 5’inci Eleme Turu Müsabakasında Galatasaray’la normal süresi ve uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarda kupa dışına iten Denizlispor, TFF 1.Lig’in ikinci devresinde oynadığı ilk maçta ligin iddialı temsilcisi Bandırmaspor karşısında 3-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı.

90+5’te Ömer Şişmanoğlu’nun attığı golle Bandırmaspor karşısında oldukça eziyetli bir şekilde sahaya çıkıp galip gelmenin mutluluğunu yaşayan Denizlispor, oynadığı son 2 resmi maçta da sürpriz sonuçlara ve harika işlere imza atmayı başararak taraftarını mutluluğa boğdu.

Denizlispor Bandırmaspor Maçının Ertelenmesini Talep Etmişti

Sezon başında kadrosuna kattığı isimlerin birçoğundan sakatlıklar nedeniyle yararlanamayan Denizlispor, Bandırmaspor karşısında oynanacak maçtan önce takımda 8’i oyuncu 16 kişinin COVID-19 hastalığına yakalandığını ve bu nedenle TFF’den maçın tehir edilmesinin talep edildiğini duyurmuştu.

Denizli temsilcisinin bu talebi TFF tarafından reddedildi ve Denizlispor, teknik direktörü Fatih Tekke dahil pek çok eksikle Balıkesir’e doğru yola çıktı. Genç oyuncularını altyapıdan çıkararak maç kadrosunu tamamlayan Denizlispor, oldukça zorlu şartlarda çıktığı maçta ilk yarıyı 3-0 geride kapatmasına rağmen inancını kaybetmedi ve sahadan harika bir geri dönüşe imza atarak 4-3 galip ayrıldı.

İkinci yarıda bulduğu 3 golle durumu 3-3’e getirdikten sonra Bandırmaspor’un açıklarını kovalayan Denizlispor, bulduğu ilk açıkta da rakibini bir serbest vuruşta Ömer Şişmanoğlu’nun golüyle cezalandırmayı başardı ve 90+5’te bulduğu 4’üncü golle rakibini bozguna uğratmayı başardı. Oldukça sıkıntılı bir Balıkesir yolculuğu yapan Denizlisporlu oyuncular ve teknik ekibin sevinci ise görülmeye değerdi.