3 Mayıs 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Çaykur Rizespor 4 – 2 Tuzlaspor

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasında Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor sahasında Tuzlaspor ile karşı karşıya geldiler.

Süper Lig’e yükselmek için büyük bir mücadele ile sahada olan Karadeniz ekibi rakibi Tuzlaspor ‘u 4 – 2 mağlup ederek süper lig yolunda önemli bir 3 puan ile sahadan ayrıldılar.

Karşılaşmada Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor ‘ a galibiyeti getiren golleri 15’ ve 27’ dakikalar da Y. Bolasie, 45 + 4 ‘ ve 81’ dakikada Benhur Keser ‘ den geldi. Konuk Tuzlaspor ‘Un golleri ise 76’ ve 88’ dakikada A. Leya’ dan geldi.

Konuk takım Tuzlaspor ‘ da 65’ dakikada ise Penaltı atışından J. Adeniyi Karadeniz ekibi kalecisi Zafer Görgen’ i geçemedi.

Karşılaşma sonun da Spor Toto 1. Lig’ de Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor 66 puan ile 2. Sırada ki yerlerini korurken, Tuzlaspor ise 38 puan ile 12. Sırada kaldı.

Spor Toto 1. Lig’in gelecek haftasında Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor İzmir’ de Göztepe deplasmanına konuk olurken, Tuzlaspor ise kendi sahasında Manisa FK ile karşı karşıya gelecekler.

ÇAYKUR RİZESPOR KENDİ SAHASINDA HATA YAPMADI

Spor Toto 1. Lig’in 36. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında karşılaştığı Tuzlaspor’ u 4 – 2 mağlup ederek süper lig yolunda adım adım ilerliyorlar.

Karadeniz ekibin’ de tecrübeli teknik adam Bülent Korkmaz sahaya; Zafer, Alberk, Oğuz, Sinan, Olawoyin, Benhur, Ogün, Alper, Amilton, Bolasie ve Bahdır ilk 11’ i ile çıktılar.

Konuk Tuzlaspor ise sahaya; Kurtuluş, Muhammed, Awuku, Gökhan, Ogün, Nzuzi Mata, Rotman, Mehmet Taş, Yahaya, Adeniyi ve Imbula ilk 11’ i ile çıktılar.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Karadeniz ekibi oldu. 15’ dakikada Oğuz Ceylan’ın sağ çaprazdan ortasında ceza sahası içinde Benhur Keser’ in şutu ile 1 – 0 öne geçerek gol perdesi açıldı.

Çaykur Rizespor ‘ da 27’ dakikada Alper Potuk’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde karambolde Bolasie durumu 2 – 0 ‘ a getiren golü kaydetti.

İlk yarının sonlarına doğru ataklarına devam eden Çaykur Rizespor 45 + 3’ dakikada sol çaprazdan Amilton’un pasında ceza sahası içinde bir kez daha sahneye çıkan Benhur Keser topu ağlara yollayarak takımını 3 – 0 öne geçiren golü kaydederek ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu. 3 – 0

İKİNCİ YARI KARŞILIKLI GOLLER İLE DEVAM ETTİ

İlk yarı önde tamamlayan Karadeniz ekibi ikinci yarıda biraz daha sakin ve kontrollü oyuna döndü.

76’ dakikada Tuzlaspor ‘ da Aaron durumu 3 – 1 ‘ e getiren golü kaydederken farkı 2’ ye düşürdü.

82’ dakikada ise Çaykur Rizespor kazandıkları köşe vurusunda Ogün ‘un ortasında Benhur kafa vuruşu ile durumu 4 – 1 ‘ e getirirken son sözü Tuzlaspor ‘ da Aaron söylerek maçın skorunu 4 – 2 belirlemiş oldu.