23 Ocak 2025 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Yukatel Denizlispor, Alanyaspor Maçının Hazırlıklarını Sürdürüyor

Süper Lig’in 13. Haftasında 20 Aralık Pazar günü Yukatel Denizlispor kendi sahasında Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek. Süper Lig’in 13. Haftasında 20 Aralık Pazar günü kendi evinde Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacakları maçın, Yukatel Denizlispor açısından başka bir önemi daha var.

Bu sene Süper Lig’de 21. Sezonunu oynayan Yukatel Denizlispor, Aytemiz Alanyaspor maçında ligde 700. maçına çıkmış olacak.

Ligin lideri Aytemiz Alanyaspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarını sürdüren Yukatel Denizlispor, teknik direktör Yalçın Koşukavak önderliğinde Haluk Ulusoy Tesisleri’nde yapılan antrenmanla devam etti. Yapılan antrenmanda futbolcular, önce koşu ve ısınma çalışmaları yaptı.

Daha sonra tam sahada taktik ve pas çalışması yapan yeşil siyahlı oyuncular, çift kale maç ile antrenmanı sonlandırdı.

Süper Lig’de işler istediği gibi gitmeyen Yukatel Denizlispor’da, ligin lideri ile oynayacakları maçta 5 futbolcusu forma giyemeyecek.

Sakatlıkları devam eden Subotic, Dossevi, Özgür Çek ve Sakıb Aytaç ile sarı kart cezalısı olan Bakalorz, Aytemiz Alanyaspor maçında sahada olamayacak.

Yukatel Denizlispor’da 7. Dalya Heyecanı

Süper Lig’in 13. Haftasında 20 Aralık Pazar günü kendi evinde Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacakları maçın, Yukatel Denizlispor açısından başka bir önemi daha var.

Bu sene Süper Lig’de 21. Sezonunu oynayan Yukatel Denizlispor, Aytemiz Alanyaspor maçında ligde 700. maçına çıkmış olacak.

Süper Lig’de şimdiye kadar oynadığı 699 maçta 212 galibiyet, 185 beraberlik ve 302 mağlubiyet yaşayan yeşil siyahlı kulüp, bu maçlarda toplam 847 gol atarken, kalesinde de 1001 gol gördü.

Teknik direktör Nevzat Güzelırmak önderliğinde ilk kez 1983 – 1984 yılında Süper Lig’e çıkan Yukatel Denizlispor, en başarılı dönemini 2003 – 2004 sezonunda 34 maçta 17 galibiyet alarak yaşadı.

Öte yandan Yukatel Denizlispor, 1987 – 1998, 1996 – 1997 ve 2009 – 2010 sezonlarında toplamda 3 kez Süper Lig’e veda etti.

Futbolcu İstatistikleri

Süper Lig’de 21. Sezonunu geçiren Yukatel Denizlispor’da, şimdiye kadar 296 farklı futbolcu yeşil siyahlı kulübün formasını giydi.

198 maç ile en çok forma giyen isim Roman Kratochvil olurken, bu futbolcuyu 171 maç ile Serhat Gülpınar, 163 maç ile Kenan Atay, 162 maç ile Zafer Dinçer ve 161 maç ile Zafer Derici takip ediyor.

Yukatel Denizlispor’un tarihindeki ilk golünü atan isim Altan Çetindağ olurken, yeşil siyahlı kulübün şimdiye kadar ki en golcü futbolcusu ise attığı 39 gol ile Zafer Dinçer’e ait.