25 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Diyarbekir Spor 2022 – 2023 Sezonuna Devam Etmeyecek

Diyarbakır; 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden zarar gören şehirlerden birisi! Bu şehirde yaşayan yüzlerce insan hayata gözlerini yumdu. Diyarbekir Spor; tahmin edebileceğiniz üzere Diyarbakır’ı futbolda temsil ediyor. Diyarbekir Spor; yaşanan deprem felaketinin ardından 2022 – 2023 sezonuna devam etmek istemediğini Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi olarak bildirdi. TFF; 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Diyarbekir Spor’un bu isteğini kabul etti. Gelin, bu takımın şu ana kadar ligde nasıl bir performans gösterdiğine bir göz atalım!

Diyarbekir Spor 2. Lig Kırmızı Grup’ta 19. Sırada Yer Alıyordu

Diyarbekir Spor; daha önce de söylediğimiz üzere bu sezon 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele ediyordu. Ancak, 23 haftada sadece iki galibiyet aldı. Dokuz maçı beraberlik ile tamamladı. Bunun yanı sıra, 12 maçı kaybetti. Atmış olduğu 18 gole karşılık olarak kalesinde 37 gol gördü. Sonuç olarak, 23 haftada sadece 15 puan toplayabildi. 20 takımın mücadele ettiği 2.Lig Kırmızı Grup’ta 19.sırada bulunuyordu.

Diyarbekir Spor; bu sezona büyük umutlarla başlamıştı. Ancak, takım; istediği sonuçları bir türlü alamadı. Deprem felaketinden dolayı ligden çekilmeyi tercih eden Diyarbekir Spor; küme düşmemek adına mücadele ediyordu. Fakat, lige devam etseydi, ligi muhtemelen son üç içerisinde tamamlayacaktı. Bir başka deyişle, 2.Lig Kırmızı Grup’ta tutunamayarak 3.Lig’e düşecekti.

Diyarbekir Spor; önümüzdeki sezon yine 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek. Kulübün hakları korunacak. Diyarbekir Spor; 2023 – 2024 sezonu öncesinde iyi transferler yapmak ve kendisini toparlamak zorunda! Hem şehrin hem de kulübün depremin etkilerinden bir an önce kurtulması şart!

Berkay Ceylan Takımın En Çok Gol Atan İsmi Oldu

Diyarbekir Spor; 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden diğer kulüplere kıyasla çok daha mütevazi bir kadroya sahip! Takımın performansı ile dikkat çeken isimlerinden birisi de kesinlikle Berkay Ceylan! 1996 doğumlu oyuncu; 1.84 boyunda ve sağ kanatta forma giyiyor. Diyarbekir Spor; oyuncuyu sezon başında TFF 1.Lig ekiplerinden Tuzlaspor’dan kiraladı. Berkay Ceylan; bu sezon Diyarbekir Spor formasıyla 2.Lig Kırmızı Grup’ta 22 maça çıktı. Söz konusu maçlarda bin 521 dakika sahada kaldı. Dört gol atıp bir asist yaptı. Beş gole katkıda bulundu. Gol yollarında sıkıntı çeken Diyarbekir Spor’un en golcü ismi oldu.

İlker Sayan Asistleri ile Dikkat Çekti

Diyarbekir Spor kadrosunda yer alan ve fena olmayan performans sergileyen bir diğer isim İlker Sayan! 1993 doğumlu oyuncu; sezon başında Diyarbekir Spor’a transfer oldu. Bu sezon 2.Lig Kırmızı Grup’ta toplam 23 maça çıktı. Bu maçlarda sahada bin 478 dakika kaldı. Bir gol atıp üç asist yaptı. Takımın en çok asist yapan ismi oldu.

Bu iki isme olarak Cihan Aydın ve Ozan Karabacak’ın da fena olmayan performanslar sergilediklerinin altını çizebiliriz.