19 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

DENİZLİSPOR’DA İŞLER YOLUNDA

2021 22 sezonunda oldukça zor günler geçiren ancak sezon sonuna doğru müthiş bir çıkış yakalayarak küme düşmesine kesin gözüyle bakılırken ligi orta sırada bitirmeyi başaran Denizlispor bu sezona daha umut dolu bakıyor. Oynadığı son 10 maçta 7 galibiyet alırken ligdeki son 4 maçında da mağlubiyet yüzü görmeyen Yeşil Siyahlı takımda başkan Mehmet Uz, mayıs ayında yaptığı açıklamada karar verme aşamasında olduğunu ve gerekli desteği bulamazsa kongre kararı alıp göreve devredebileceğini söylemişti. Oysaki haziran ayına geldiğimizde hala görevinin başında olan Mehmet Uz, kontratı biten oyuncular hariç tüm kadro ile devam edecekleri müjdesini vermişti. Ödeme konusunda sıkıntılar yaşandığı ve pek çok oyuncunun kadrodan ayrılabileceği iddialarına karşı oyunculara olan borçlarının ödendiğini söyleyen Mehmet Uz’un açıklamalarından sonra geçen sezon attığı 13 golle takıma ciddi katkı sağlayan Ömer Şişmanoğlu’nun da önümüzdeki sezon yine takımla birlikte olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Denizlispor

Mesut Bakkal Devam Edecek mi?

2022 Ocak ayında Fatih Tekke’nin yerine göreve getirilen Mesut Bakkal önderliğinde oynadığı 15 maçta sadece 3 mağlubiyet alan Denizlispor önümüzdeki sezona da Mesut Bakkal ile girmek istiyor. Tecrübeli teknik adam transfer istemediğini ancak mevcut kadronun korunması gerektiğini belirtmişti. Başkan Mehmet Uz’un son açıklamaları da tecrübeli teknik adamın isteklerinin karşılandığını gösteriyor. Yani mevcut durumda Denizlispor için iler yolunda diyebiliriz. Güncel kurlar düşünüldüğünde Türkiye’deki her kulüp gibi Denizlispor’da elbette ekonomik bir darboğazda ve transfer konusunda pek de özgür hareket edebilecek durumda değil. Zaten takım geçen sezon da transfer yasağı ile karşı karşıya kalmış ve ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Transfer yasağının ardından ise Başkan Mehmet Uz, daha önce Türkiye’de pek de görülmemiş bir şeffaflık örneği göstererek transfer yasağına neden olan borçları tek tek kamuoyu ile paylaşmış, hangi oyuncuya ne kadar borçları olduğunu gösteren listeyi yayımlamıştı.

Her Şey Toz Pembe Değil

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen her şeyin toz pembe olduğunu da söyleyemeyiz. Evet Başkan Mehmet Uz’un açıklamalarına bakılırsa oyunculara borçlar ödendi, kontratı devam eden oyuncular takımda kalacak ve yeni sezona girilirken kadro byük ölçüde korunmuş olacak ama transfer yasağı hala var, transfer tahtası açılamadı. Mesut Bakkal her ne kadar transfer istemiyorum, kadroyu koruyun yeter, dediyse de sezona başlayıp başlamama konusunda net bir karar vermiş değil. Yönetim ve Mesut Bakkal arasında görüşmeler devam ediyor. Mehmet Uz yaptığı sponsorluk görüşmelerinden olumlu sonuç alabilirse transfer tahtasının açılabileceği söyleniyor. Öyle bir durumda geçen sezon tabiri caizse şapkadan tavşan çıkaran Mesut Bakkal’ın da bu sene devam etmesi çok olası. Küme düşer denilen, transfer yasağı alan Denizlispor’un Mesut Bakkal sonrası yakaladığı çıkış ve geldiğimiz durumda başkanın açıklamalarına doğrultusunda oyunculara borcu olmadığı göz önüne alındığında çok olumlu bir tablo söz konusu ise de Türkiye’nin şartları ve transfer yasağına neden olan borçların hala devam etmesi düşünüldüğünde Denizlispor’u yine pek de kolay bir sezon beklemiyor gibi.