20 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor’da Ayrılık Var

Mesut Bakkal’ı göreve getirdikten sonra üstündeki ölü toprağını atan ve TFF 1.Lig’de kümede kalma mücadelesi verecek olan Denizlispor’da tecrübeli teknik adamın etkisi hissediliyor. Basına yansıyan haberlerde oyuncuların daha fazla çaba göstermesi için durmadan telkinlerde bulunan Mesut Bakkal’ın gelişinden sonra ilk oyuncu ayrılığı da yaşandı. Yeşil Siyahlıların geçtiğimiz sezonun başında kadrosuna kattığı Veton Tusha’nın sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla feshedildi.

İlk Ayrılık

Yaşadığı mali kriz ve taktiksel problemler nedeniyle üst üste kötü sonuçlar alarak TFF 1.Lig’de küme düşme hattına çakılan Denizlispor, Mesut Bakkal ile birlikte toparlanmak ve kümede kalmak istiyor. Yeşil Siyahlılarda Bakkal’ın antrenmanları ve takımdan istekleri konuşulmaya devam ederken, bir de ayrılık yaşandı.

Denizli temsilcisinin geçtiğimiz sezonun başına kadrosuna kattığı Veton Tusha’nın sözleşmesinin karşılıklı anlaşmayla feshedildiği açıklandı. Futbola Kuzey Makedonya’nın değerli altyapılarından Vardar’da başlayan Tusha, bir süre ara verdikten sonra ilk profesyonel imzasını Denizlispor’a atmıştı.

Yaklaşık 9 ay boyunca futbol oynamadıktan sonra Denizlispor tarafından kadroya katılan oyuncunun transferine anlam verilememişti. Bununla birlikte oyuncunun çok genç olması nedeniyle transfer yine de makul görülmüştü.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 11 maçta forma giyen Kosovalı futbolcu, bu maçlarda 2 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Denizlispor’daki ilk golünü lisansı çıkartıldıktan sonra sahaya çıktığı ilk maç olan Galatasaray maçında atan Tusha, bu maçtan sonra uzun süreli bir sakatlık yaşamıştı.

Çok süre bulamayan Tusha’nın diğer golü ise Alanyaspor karşısında oynanan ve 3-2 kaybedilen maçta gelmişti. Bu sezon TFF 1.Lig’de Denizlispor forması ile 12 maça çıkan 19 yaşındaki oyuncu, bu maçlarda herhangi bir gol ya da gol pası katkısı sunamadı.

Eyüpspor Maçının Hakemi

Transfer yasağı olmasına rağmen Veton Tusha ile yollarını ayıran Denizlispor’un ligin 23’üncü haftasında oynayacağı Eyüpspor maçının hakemi de belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu bu hafta itibariyle sona eren milli aradan sonra oynanacak maçların hakemlerini açıkladı ve Denizlispor ile Eyüpspor arasında oynanacak maçın hakemi Burak Şeker oldu.

Bu sezon 2 Türkiye Kupası, 3 Süper Lig ve 4 TFF 1.Lig maçında düdük çalan Burak Şeker, bu maçlarda toplam 44 sarı kart gösterdi. 2 kez çift sarı karttan kırmızı kart gösteren genç hakem, 2 kez direkt olarak kırmızı kartını kullandı ve 5 defa da penaltı noktasını işaret etti.

Bu 5 penaltıdan birisi de Burak Şeker’in Denizlispor ile Samsunspor arasında oynanan maçta Samsunspor lehine verdiği penaltıydı. Maçın 70’inci dakikasında oluşan pozisyonda penaltı noktasını gösteren Burak Şeker o maçta Denizlispor’a 5, Samsunspor’a 3 kez sarı kart çıkarmıştı. İki takım arasında Denizli’de oynanan maçta 2 kez geriye düşen Denizlispor, 75’te eşitliği sağladıktan 2 dakika sonra Melih Okutan’ın golüne engel olamayınca sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı.