25 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor Formunu Koruyor

Geçen sezon Süper Lig’e veda ettikten sonra bu sezon aynı kaderi TFF 1.Lig’de yaşama noktasına gelen Denizlispor, teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde çok iyi bir yükselişe geçti. Yeşil Siyahlı takım uzun bir aradan sonra çıktığı ilk resmi maçında 5 maçlık yenilmezlik serisine sahip olan Kocaelispor’u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek formundan hiçbir şey kaybetmediğini kanıtladı ve kümede kalma adına 6 puanlık maçı çok moralli bir şekilde geride bıraktı.

Net Performans

Bu sezon TFF 1.Lig’de en sıkıntılı süreçlerden geçen takımlardan biri olan Denizlispor, birçok kez teknik direktör değişikliğine gittikten sonra aradığı kanı buldu.

Takımın eski bir futbolcusu da olan tecrübeli teknik adam Mesut Bakkal ile el sıkıştıktan sonra çok iyi toparlanan Ege temsilcisi, kümede kalmaya dair umutlarını da Bakkal yönetiminde arttırdı. Ligde en son Mart ayının ilk günlerinde Balıkesirspor karşısında aldığı galibiyetle boy gösteren Denizlispor, yaklaşık 1 aylık süreçte hiçbir resmi maça çıkmamıştı.

Bu süreçte diğer rakiplerinin maçlarını analiz eden ve izleyen Denizli temsilcisi, ligin 30’uncu haftasında Kocaelispor’a konuk oldu. Kocaelili taraftarların doldurduğu tribünler önünde oynanan maçta rakibinin tüm zafiyetlerini çok iyi değerlendiren Ege temsilcisi, 5-1 gibi farklı bir skorla galip gelerek çok önemli bir maçı daha galibiyetle geride bıraktı.

Bu sezon ilk kez bir resmi maçta 5 gol atarak ne kadar formda olduğunu hatırlatan Denizlispor, aynı zamanda galibiyet serisini de 3 maça çıkardı ve kümede kalma adına çok önemli bir adım daha attı. Bir sonraki hafta kendi sahasında Tuzlaspor’u ağırlayacak olan Mesut Bakkal’ın takımı eğer bu maçtan da galibiyetle ayrılmayı başarabilirse kendisini orta sıralara atma şansını da yakalamış olacak.

Gözdağı Verdi

Öte yandan Denizlispor’un neredeyse 1 aylık süreden sonra 5 gollü bir galibiyetle geri dönmüş olmasının diğer rakiplerine bir gözdağı verme anlamına geldiğini de belirtmek gerek. Takım son olarak Balıkesirspor karşısında sahneye çıkmış ve bu maçtan 1-0 galip ayrılmıştı.

Ancak Balıkesirspor’un ligin en zayıf ekibi olması ve gelen galibiyetin de tek golle gelmesi Denizlispor adına bu galibiyetin bir ölçüt olarak değerlendirilmesinin önüne geçmişti. Ancak Ankaragücü ile birlikte 5 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan iki takımdan biri olan Kocaelispor’u hem de Kocaeli’nde 5 golle mağlup edebilmiş olmak Denizlispor’un çok daha ciddiye alınmasını sağlayacaktır.

Yeşil Siyahlı ekip 33’üncü haftadaki İstanbulspor müsabakası dışında genel olarak kendisine yakın sıralarda yer alan rakipleriyle kozlarını paylaşacak ve takımın çok ciddi avantajlarının olduğunu belirtmek gerek.

Zira bu sıralarda yer alan birçok takım henüz sezonun ikinci yarısında bay geçmeleri gereken haftaları tamamlamadılar ve bu durum Denizlispor’un bir maç geriden geldiği sonucunu ortaya çıkarıyor. Öte yandan takım üst üste iki dış saha maçından da galip ayrılarak sert virajı başarıyla dönmüş oldu.