5 Mayıs 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

UEFA Şampiyonlar Ligi Heyecanı Başladı

Takdir edersiniz ki, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa’da futbolun zirve noktası! Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter karşı karşıya geldi. Maçı Rodri’nin attığı golle 1-0 kazanan Manchester City, bu kupayı ilk defa müzesine götürdü. İngiliz kulübünün İspanyol çalıştırıcısı Joseph Guardiola, 12 yıllık uzun bir aranın ardından bu kupayı bir kez daha kazanmayı başardı.

Uefa Şampiyonlar

Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray Temsil Edecek

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Süper Lig’i 88 puanla şampiyon olarak tamamladı. Bu başarısı sayesinde ülkemizi 2023 – 2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hak kazandı. Son olarak, 2019 – 2020 sezonunda gruplarda mücadele eden temsilcimiz, dört yıllık aranın ardından yeniden bu platformda olmanın hayallerini kuruyor. Ancak, Galatasaray’ın işi pek kolay değil! Sarı kırmızılı takım, grup aşamasında yer alabilmek adına tam üç ön eleme birden geçmek zorunda!

Galatasaray’ın Rakipleri Yenişemediler

Galatasaray, Temmuz ayının sonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçına çıkacak. Temsilcimiz, Litvanya’nın Zalgiris takımı ile Kuzey Makedonya’nın Struga takımı arasındaki iki maçın sonucunu merakla bekliyor. Çünkü, bu eşleşmeden galip ayrılan takım, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turundaki rakibi olacak.

11 Temmuz 2023 gününün programında yer alan Zalgiris – Struga maçı TSİ 19.00’de başladı. Litvanya’nın LFF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçı dört bini aşkın seyirci izledi. Maçın favorisi kağıt üzerinde Litvanya’nın Zalgiris takımı idi. Bu takım, saha ve seyirci avantajını da kullanarak maçtan galibiyet ile ayrılmak istiyordu. Bunu yapabilecek gücü vardı. Fakat, Struga da bu zorlu deplasmandan avantajlı bir skor ile dönmeyi hedefliyordu. Onlar da buna inanarak Litvanya’ya gelmişlerdi. Maçın 90 dakikasında çok az pozisyon vardı. Her iki takım da hücumda üretkenlikten bir hayli uzaktı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın kazananı yoktu. Her iki takım da birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

Rövanş Maçı 18 Temmuz’da!

Zalgiris ile Struga arasındaki eşleşmenin ikinci ayağına Kuzey Makedonya ev sahipliği yapacak. 18 Temmuz 2023 Salı gününün programında yer alan maç TSİ 18.00’de başlayacak. Struga, saha ve seyirci avantajına sahip olmasından dolayı daha avantajlı! Fakat, Zalgiris de turun elden gitmemesi adına bastıracaktır. Sonuç olarak, ikinci maçın üç ihtimalli olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer Maçlarda Hangi Sonuçlar Alındı?

UEFA Şampiyonlar Ligi birinci ön eleme turu aşamasında Zalgiris – Struga dışında dokuz maç daha oynandı. Ballkani, Ludogorets’i 2-0 mağlup etti. Ljubljana, Valmiera’yı 2-1 yenerek avantajlı bir skor elde etmiş oldu. Zrinjski, Urartu’yu deplasmanda 1-0 yendi. BATE Borisov ile Partizani, 1-1 berabere kaldı. Maccabi Haifa, Hamrun Spartans’ı 4-0 yenerek gövde gösterisi yaptı. Breidablik, Shamrock Rovers’ı 1-0 yendi. Ferencvaros ile Klaksvik golsüz berabere kaldı. Karabağ, Lincoln Red Imps’i 2-1 yenmeyi başardı. Rakow, Flora Tallinn’i 1-0 yenerek avantaj elde etti.