30 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Süper Kupa Finaline Suudi Arabistan Sahipliği Yapacak

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de Galatasaray şampiyon oldu. Sarı kırmızılı takım, 88 puan toplayarak son yılların en dominant şampiyonluğunu elde etti. İkinci sırayı Fenerbahçe aldı. Fenerbahçe, sezonu 80 puan ile ikinci sırada bitirdi. Ayrıca, Türkiye Kupası’nı da müzesine götürdü.

Takdir edersiniz ki, sezonu şampiyon olarak bitiren takım ile Türkiye Kupası’nı müzesine götüren takım, Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelir. Süper Kupa finali, genellikle yeni sezon öncesinde oynanır. Rakibini mağlup eden takım, sezona kupayla başlamış olur. Bu düzenin bu sene de devam etmesi bekleniyordu. Fakat, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin ilerleyen dönemlerde oynanacağını açıkladı. Futbolseverler, Galatasaray – Fenerbahçe maçının ne zaman oynanacağını merak ediyorlardı.

Türkiye Futbol Federasyonu Beklenen Açıklamayı Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu, 20 Ekim 2023 Cuma günü resmi sitesinden yapmış olduğu açıklamada Süper Kupa finaline değindi. Buna göre, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü oynanacak. Maç, TSİ 20.00’de başlayacak. Maça Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanacağı bilinen bir gerçekti. Ancak, bu durum, taraftarlar arasında memnuniyet yaratmadı. Türkiye’deki şehirler dururken maçın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olmasına tepki gösterildi. Ayrıca, teknik direktörler Okan Buruk ve İsmail Kartal’ın da bu durumdan pek memnun olmadıklarına dair iddialar söz konusu idi. Fakat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararında herhangi bir değişme olması mümkün değil!

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Suudi Arabistan bilhassa son yıllarda futbolda adından söz ettirmeye başladı. Dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo, Ocak ayında Suudi Arabistan’ın Al-Nassr kulübüne transfer oldu. Portekizli yıldızı Karim Benzema, N’Golo Kante, Roberto Firmino, Sadio Mane, Sergej Milinkovic – Savic, Aleksandar Mitrovic ve daha birçok isim izledi. Dünyaca ünlü oyuncuları yüksek yıllık ücretler karşılığında ikna eden Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Futbolseverler Bir Hafta İçerisinde İki Derbi Heyecanı Birden Yaşayacaklar

Süper Kupa finalinin 30 Aralık 2023 tarihinde oynanacak olması, farklı bir sürprizi de beraberinde getiriyor. Galatasaray ile Fenerbahçe, bu maçtan evvel Süper Lig’in 18’inci haftasında karşı karşıya gelecek. 24 Aralık 2023 Pazar gününün programında yer alan maça Ülker Stadyumu FB Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi ev sahipliği yapacak. İki takım, yalnızca bir hafta içerisinde iki defa karşı karşıya gelmiş olacak.

Süper Kupa’yı kim kazanır? Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil! Maçın oynanmasına daha iki ay var. O tarihte hangi takımın oyuncularının daha formda olacağını bilemeyiz. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, zannedilenden daha heyecanlı geçecek. Her iki takım da maçı kazanıp kupayı müzesine götürmek için çaba gösterecek.