27 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Olimpik Marsilya Cengiz Ünder’i Sattığına Pişman Oldu

Fenerbahçe’de işler yolunda gitmiyor. Camiada bir iki gün öncesine kadar yüzler gülüyordu. Herkes, büyük bir sabırsızlıkla 11’inci haftanın programında yer alan Trabzonspor maçını bekliyordu. Futbolseverler, Fenerbahçe’nin kendisine kıyasla çok daha zayıf bir kadrosu olan rakibini farklı bir şekilde mağlup edeceğini düşünüyorlardı. Ancak, öyle olmadı. Trabzonspor, bu maçı 3-2 kazandı. Maç boyunca varlık gösteremeyen Fenerbahçe’ye Dusan Tadic’in penaltıdan attığı iki gol yetmedi.

2023 – 2024 sezonunda şu ana kadar çıkmış olduğu yirmi resmi maçta 19 galibiyet ve bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, Trabzonspor maçını bir an önce unutmak istiyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Trabzonspor maçının bir yol kazası olduğunu düşünüyor.

Cengiz Ünder Sakatlık Belasından Bir Türlü Kurtulamadı

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Fenerbahçe yeni sezon öncesinde ses getirecek türden transferler yaptı. Bahsettiğimiz isimlerden birisi de Cengiz Ünder idi. Fenerbahçe, Olimpik Marsilya’ya 15 milyon Euro bonservis ödemeyi taahhüt ederek bu oyuncuyu kadrosuna kattı. Sarı lacivertli takımın bu yaz kadrosuna kattığı en pahalı isim olan Cengiz Ünder’den beklentiler bir hayli fazlaydı. Fakat, 26 yaşındaki oyuncu, şu ana kadar ortaya koyduğu performans ile bu beklentileri karşılayamadı.

Cengiz Ünder, Süper Lig’de Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar sadece dört maça çıkabildi. Bu maçların ikisine ilk 11’de başlarken ikisinde de oyuna sonradan giren isim oldu. Sahada 94 dakika kaldı. Sadece bir asist yapabildi. Fenerbahçe’nin dördüncü haftada Antalyaspor ile oynadığı maçın henüz beşinci dakikasında sakatlanan Cengiz Ünder, sahalardan uzun süre ayrı kaldı. İsmail Kartal, 26 yaşındaki oyuncuyu dokuzuncu haftadaki Hatayspor maçının kadrosuna dahil etti. Son üç dakikada oyuna dahil olan Cengiz Ünder’in sakatlığı nüksetti. Trabzonspor maçının kadrosunda yer almayan oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor.

Olimpik Marsilya Taraftarları Cengiz Ünder’i Özlüyorlar

Cengiz Ünder, Fenerbahçe’ye gelmeden evvel Olimpik Marsilya’da top koşturdu. Bu takımdaki performansı ne çok iyi ne de çok kötüydü. Yine de istikrarlı bir performans ortaya koyduğu aşikar idi. Taraftarlar, bu oyuncuyu seviyorlardı.

Güncel tarih itibariyle, Olimpik Marsilya’yı Gennaro Gattuso çalıştırıyor. Fransız kulübü, Ligue1’in 11’inci haftasında Lille ile karşı karşıya geldi. Bu maçtan golsüz beraberlik ile ayrıldı. Taraftarlar, takımın gidişatından memnun değiller! Gennaro Gattuso’nun koltuğu sallantıda! Olimpik Marsilya taraftarları, takıma yeni katılan oyuncuların da yetersiz olduğunu düşünüyorlar. Bilhassa Cengiz Ünder’in yerini doldurması adına kadroya katılan Ismaila Sarr’ın ortaya koyduğu performans rahatsız edici! Taraftarlar, bu oyuncunun Cengiz Ünder kadar iyi olmadığını düşünüyorlar.

Fenerbahçe, milli araya kadar olan dönemde Ludogorets ve Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Cengiz Ünder’in bu iki maçta oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. 26 yaşındaki oyuncu, bilhassa İrfan Can Kahveci’nin formunun düştüğü dönemde sarı lacivertli takıma ilaç olabilir.