16 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Fenerbahçe’nin Şampiyonluk Umutları Yükseldi

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe bu sezon yıllarıdır bekledikleri şampiyonluk için bir adım daha yaklaşmış durumdalar.

Fenerbahçe yi bu kadar çok şampiyonluğa yaklaştıran ise süper lig de ki Beşiktaş ile Galatasaray derbisinin sonucu oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında siyah beyazlı takım Beşiktaş ile sarı kırmızılı takım lider Galatasaray İnönü de karşı karşıya geldi.

Karşılaşmada sarı kırmızılı takım Galatasaray Arjantinli golcüsü M. Icardi ile 1 – 0 öne geçmelerine rağmen rakibi Beşiktaş ‘a 3 – 1 mağlup olarak son iki hafta da 5 puan kaybetmiş oldular.

Sarı kırmızılı takım Galatasaray ‘ın üst üste kaybettiği puanlar sonrasında sarı lacivertli takım Fenerbahçe ‘ nin de kazanması ile aradaki puan farkı da eridi.

Rakibinin puan kaybettiği hafta da hata yapman sarı kanarya Sivas deplasmanın da 3 – 1’ lik skor ile galip gelerek aradaki puan farkını da 3’ e düşürdüler.

Şampiyonluk yarışında bundan sora rüzgar tam tersi sarı lacivertli takım için eserken Galatasaray ‘ da ise büyük bir psikolojik baskı altına girmiş oldular.

Sarı kırmızılı takımın puan kaybı sonrasında sarı lacivertli takımın oyuncularının büyük sevinç yasadıkları biliniyor ki çok da haklılar.

FENERBAHÇE LİDER GALATASARAY ‘I YAKALAMASINA BİR ADIM KALDI

Sarı lacivertli takım Fenerbahçe süper lig de şampiyonluk yarışı için de lider Galatasaray ‘ın Beşiktaş deplasmanın da rakibine 3 – 1 mağlup olması sonrasında aradaki puan farkı 3’ puan indi.

Fenerbahçe süper lig de gelecek 33. Hafta deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Karadeniz ekibi Giresunspor ile karşı karşıya gelecekler. Sarı kanarya Karadeniz de rakibini mağlup etmesi halinde lider Galatasaray ile puanları eşitleme durumu var.

Giresunspor ‘u mağlup ederek rakibini Başakşehir maçı öncesinde yakalayarak zorlu maç öncesinde tamamen baskı altına almak isteyecekler.

Sarı kırmızılı takımın da son haftalar da iyi oyununa rağmen yaşanan puan kayıpları güçlü rakibi karşısında işini bir hayli zorlaştıracak.

Beşiktaş maçının belirleyici olacağı zorlu hafta da sarı lacivertli takım istediğini alarak Galatasaray ile aradaki puan farkını da erittiler.

Gelecek hafta Giresunspor ‘un da kümede kalması için mutlaka kazanması gererken karşılaşmada bu maç ta belirleyici olacak gibi.

İKİ TAKIMIN DA KALAN MAÇLARI NELER?

Fenerbahçe’ nin süper lig de 6 maçı kalırken bunların 2’ sinde hükmen + 6 puan alacaklar.

4 maç oynayacak olan Fenerbahçe Giresunspor deplasman, Trabzonspor ve Antalyaspor ile kendi sahasında oynarken son maç Galatasaray ile deplasmanda.

Galatasaray İse Başakşehir,  Sivas ve Fenerbahçe ile kendi sahasında oynarken, İstanbulspor ve MKE Ankaragücü ile de başkentte deplasmanda karşı karşıya gelecekler.

İki takımın da son maçı Nef Stadyumun da olması şampiyonluğun son maça kalması halinde atmosfer ve gecenin sonun nasıl biteceği inanılmaz olacak.