19 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor’dan Görkemli Kapanış

Bu sezon TFF 1.Lig’de verdiği kümede kalma mücadelesinde bitime bir hafta kala başarıya ulaşan Denizlispor, gümbür gümbür bir şekilde sezonu tamamladı demek yanlış olmaz. Yeşil Siyahlı takım geçen hafta kümede kalmayı garantilemiş olmanın huzuru ve gururu içerisinde hazırlıklarını tamamladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasında şahane bir futbol oynadı ve sahadan 4-0 gibi çok farklı bir skorla galip ayrılarak taraftarlarına çok güzel bir hediye daha vererek sezonu tamamladı.

Alkışlar Horoz’a

Bu sezon TFF 1.Lig’de en çok sancı çeken takımlardan birisi olan Denizlispor, şu sıralar çok rahat bir şekilde gireceği yaz tatilinin heyecanını duyuyor olmalı.

Zira Yeşil Siyahlı takım bir dönem hiç umudu kalmayan kümeye tutunma mücadelesinde Mesut Bakkal sayesinde başarıya ulaştı ve kapanışı da şahane bir şekilde yaptı. 37’inci haftada oynadığı Ümraniyespor müsabakasından sonra diğer maçlardan gelen sonuçlarla kümede kalmayı garantileyen Denizlispor, 38’inci haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti.

Sezonun ikinci yarısında ve bilhassa Bakkal’ın takımın başına gelişinden sonra Yeşil Siyahlı formayı hiç yalnız bırakmayan taraftarların yine ilgi gösterdiği müsabakada Ege temsilcisi tam anlamıyla şov yaptı. Süper Lig’e geçen sezon veda eden ve bu sezonu da Play-Off potasında kapatan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a şahane bir futbol oynayan Denizli temsilcisi, sahadan 4-0 gibi farklı bir galibiyetle ayrılarak çok moralli bir şekilde 2021/2022 sezonunu geride bıraktı.

Bu sonuçla birlikte puanını 49’a yükselten Yeşil Siyahlı ekip, sezonu da 11’inci sırada tamamlamayı başardı. Gerçekten hiçbir taraftar takımın ligin sonunda bu kadar iyi bir noktada olabileceğini kolay kolay tahmin edemezdi ancak her şey olabilecek en gerçek şekilde yaşandı.

İlk Yarıdan

Öte yandan Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında oynanan müsabakada Denizlispor’un işi ilk yarıdan tamamladığını da belirtmek yanlış olmaz.

Nitekim bu durumu anlamak için gollerin geldiği dakikalara bakmak yeterli. 10’uncu dakikada Oğuz Yılmaz’ın attığı golle 1-0 öne geçen Denizli temsilcisi, 25’inci dakikada Gökhan Süzen’in bu sezon attığı ilk golle farkı 2’ye çıkardı

42’inci dakikada golcü oyuncusu Ömer Şişmanoğlu ile ilk yarının skorunu tescilleyen Denizlispor, 90+3’te de Okan Derici’nin attığı golle maçın genel skorunu tescillemiş oldu. Ömer Şişmanoğlu’nun 1 gol ve 1 asistle tamamladığı müsabakada Gökhan Süzen de 2 asist ve 1 gol atarak maçın en etkili oyuncusu olmayı başardı.

Denizlispor adına Mesut Bakkal döneminin net bir özeti olarak düşünülebilecek bu müsabakadan bu kadar farklı bir galibiyetle ayrılmış olmak çok değerli olmalı. Zira tecrübeli teknik adam gelecek sezon adına transfer istemediğini ve bu oyuncuların tamamıyla sözleşme yenilenmesinin kendisi adına yeterli olduğunu ifade etmişti.

Son 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Denizli temsilcisinde bu kadro gelecek sezon çok daha iyi işler çıkartabilir.