20 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Denizlispor Umut Verdi

Bu sezon adına Ziraat Türkiye Kupası’nın en görkemli ve en sürpriz galibiyetini alan takım Denizlispor olmuştu. 5’inci Eleme Turu’nda Galatasaray’ı kora kor bir mücadele ile penaltılar sonucu eleyen Horozlar, Son 16 Turu’nda da Süper Lig’in lideri Trabzonspor ile eşleşmişti. Yine bir dev rakip olmakla birlikte Galatasaray’a göre çok daha formda bir ekip olan Trabzonspor karşısında oynanan maçta Denizlispor’un kadro kalitesi yeterli olmadı ancak sahada gösterilen mücadele ligde kümede kalma hedefi adına oldukça umut vericiydi.

Denizlispor’un Mücadelesi

Bu sezonun geriye kalan kısmında TFF 1.Lig’de kümede kalma mücadelesi verecek olan Denizlispor, oynadığı son 2 maçta da ideal sonucu alamadı. Ligde oynadığı maçta Eyüpspor ile 2-2 berabere kalan Yeşil Siyahlı ekip, Türkiye Kupası’nda da Trabzonspor’a mağlup oldu.

Ancak bu iki maçtan çıkan sonuca rağmen gösterilen performansın takımı morallendirdiğini söylemek gerekir. Zira hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda oynanan maçta sahadan galip ayrılmak da mümkün olabilirdi.

Eyüpspor karşısında 2-0 geriden gelerek 2-2 berabere kalan takım, Trabzonspor gibi bir takım karşısında bir an olsun oyundan düşmedi. Çok erken gelen bir gole rağmen odağını kaybetmeyen Denizlisporlu oyuncular, Trabzonspor’u gerçekten çok zorladı. Buna rağmen Abdullah Avcı’nın yedek kulübesinin Mesut Bakkal’ın kulübesine göre çok daha güçlü olması maçın da sonucunu belirledi.

Bu sezonun en görkemli ve flaş galibiyetini alarak Galatasaray’ı kupa dışına iten Denizlispor, öykünün sonunu istediği gibi tamamlayamadı. Ancak kitabın kapağını açıp çeviren tüm Denizlispor taraftarı, finale kadar geçen sayfalarda oldukça mutlu olacaktır.

Hedef Lig

Denizlispor’un bu 2 maçlık dönem üzerinden verdiği görüntüye bakılırsa, Mesut Bakkal’ı teknik direktörlük koltuğuna oturtma kararı oldukça iyi bir etki yarattı. Tecrübeli teknik adam şehrin ve takımın dinamiklerine oldukça hâkim ve bu durum takımda da bir güvende yaratıyor.

İki maçta da oldukça iyi bir performans gösteren Denizlispor adına yaşanan sıkıntılardan birisi takım uyumu. Sezonun ikinci yarısının da bir kısmının geride kaldığı bir dönemde bazı oyuncular hâlâ takım oyununa uyum sağlayabilmiş değil.

Ancak bu noktada da Mesut Bakkal’ın tecrübesi ve otoritesi devreye girecek gibi görünüyor. Denizli yerel medyasında çıkan haberler Mesut Bakkal’ın gerektiğinde despot bir teknik adam olabildiği yönünde. Nitekim Mesut Bakkal’ın bundan önceki tecrübelerinde de böylesi bir hava yarattığına sıkça şahit olmuştuk.

Denizlispor, belirli açılardan ligde orta sıralara dahi oynayabilecek bir kapasiteye sahip. Takım buraya gelene kadar bazı problemlerini aşamadı ve bu durum küme düşme hattından kurtulamamaya neden oldu. Ancak son 2 maçta gösterilen performansın biraz daha beceriyle buluşması halinde Denizlispor ligde kalma adına büyük bir aşama kaydedecektir. 

Denizli temsilcisi, ligin 24’üncü haftasında son haftalarda iyi oynadığı maçları kaybetmesiyle öne çıkan Adanaspor’a konuk olacak. Eğer bitiricilik konusunda fark yaratılabilirse hem Ankara Keçiörengücü hem de Menemenspor’un yaptığını Denizlispor da yapabilir.