2021/2022 sezonunun sonunda mali kriz altından ezilen ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dış transfer etme yasağı konulan Denizlispor, TFF 1’inci Lig’de 2022/2023 sezonuna Eyüpspor deplasmanından elde ettiği yenilgi ile başladı. Yeni sezonun ilk karşılaşmasında Eyüpspor tarafından mağlubiyete uğratılan Mesut Bakkal ve takımı moralini düşürmemek için gayret gösterdi.
Denizlispor Moral Düşürmedi

Zorlu deplasman sürecini geçiren ve evine puansız şekilde dönen Denizlispor, TFF 1’inci Lig’in ikinci haftası kapsamında 22 Ağustos Pazartesi günü evinde Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Başarısızlığına rağmen moral bozmayan teknik adam Mesut Bakkal nezaketindeki Denizlispor, Çaykur Rizespor’a karşı yürüteceği hazırlık çalışmalarına başladı.
Denizlispor’un çalışmaları başlamadan önce teknik adam Mesut Bakkal, takımının çıkış yakalayacağını dile getirdi. Ayrıca Mesut Bakkal yeşil siyahlı ekibin Eyüpspor’un evinde gösterdiği performansından oldukça memnun olduğunu söyledi. Eksikliklerimiz mevcuttu ancak yenilgi geride kaldı ve önemli olan pazartesi günü ev sahipliği yapacağımız karşılaşma diyen Mesut Bakkal, ilk galibiyetimizi taraftarlarımızın önünde alacağımıza inancımız tam diye de ekledi.
Öte yandan Denizlispor’un bir diğer problemi de sezon başında sözleşme tazeleme fırsatı yakaladığı golcü Ömer Şişmanoğlu ve orta saha mevkii oyuncusu İlhan Depe’nin lisanslarının hala daha çıkartılamaması oldu. Futbolcuların ikisi de haliyle ilk haftadaki Eyüpspor deplasmanında takımın kadrosunda yer bulamadı.
Geçtiğimiz sezon Denizlispor’un en golcü ismi olan 33 yaşındaki santrafor Ömer Şişmanoğlu’nun sakat olduğu açıklanırken, 29 yaşındaki orta saha İlhan Depe ile ilgili bir açıklama yapılmadı. İki futbolcu ile ilgili bir iddia ortaya atıldı ki oda tecrübeli futbolcuların peşinatlarının ödenmemesi sebebi ile lisanslarının çıkartılmadığı ve bu sebeple de yeşil sahaya çıkıp meşin yuvarlak kovalayamadıkları oldu. Denizlispor yönetim kurulunun en kısa zamanda bahsi geçen bu problemi çözüp iki tecrübeli futbolcunun da lisans sorununun ortadan kaldırılması bekleniyor.
Çaykur Rizespor Karşılaşmasına Hazırlıklar Başladı

Sezonun açılış maçında Eyüpspor’a 1-0’ık skor ile mağlup olmuş olan ve kötü bir başlangıç ile başlamış olan Denizlispor, moral bozmadan Çaykur Rizespor hazırlıklarını sürdürmeye başladı. Teknik adam Mesut Bakkal, Eyüpspor maçı sonrasında ilk antrenmanını 15 Ağustos’ta gerçekleştirdi ve futbolcuları ile tek tek ilgilendi.
TFF 1’inci Lig’in ikinci haftasında 22 Ağustos Pazartesi günü Çaykur Rizespor’u konuk edecek olan Denizlispor, antrenmanlara başlamadan önce teknik adam Mesut Bakkal’ın düzenlediği toplantıda futbolcularıyla birlikte değerlendirme yaptı.
Kulübün sportif tesislerinden olan Haluk Ulusoy Tesisleri’nde toplantıyı ve çalışmalarını sürdüren yeşil siyahlılar, ardından antrenmanlar ile günün kalan kısmında hazırlıklarını sürdürdü. Mesut Bakkal her fırsatta olduğu gibi burada da geçen haftaki mağlubiyetin önemli olmadığını ve kendilerine çok şey kazandırdığını dile getirdi.
Antrenmanlar esnasında Eyüpspor karşılaşmasında kadroda kendisini gösteremeyen 33 yaşındaki santrafor Ömer Şişmanoğlu ve 29 yaşındaki defans oyuncusu Erdal Akdarı’nın ekipten ayrı bir şekilde antrenmanlarını sürdürdüğü gözlendi. Fizyoterapist eşliğinde çalışan futbolcular Çaykur Rizespor karşılaşmasında oynayacak mı bilinmiyor.