
Süper Lig’in 19. Haftasında Denizlispor, Hatayspor’u konuk etti. Ev sahibi takım karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılan taraf oldu. Karşılaşmada kar yağışı olsa da saha kar tutmadı. Yukatel Denizlispor rakibi Atakaş Hatayspor ile 15. kez karşılaştı.
Süper Lig’in 19. Haftasında Atakaş Hatayspor’u evinde ağırlayan Yukatel Denizlispor karşılaşmada moralsiz bir şekilde yer alan. Maç öncesinde boykot krizi yaşayan Yukatel Denizlispor futbolcuları alacaklarının ödenmesi nedeni ile maç öncesi antrenmana çıkmayı reddetmişti.
Denizlispor ekibi, son antrenmanlarını yapmadan Atakaş Hatayspor karşılaşmasına çıktı. Bu nedenle karşılaşmada bekledikleri gibi bir performans sergilemediler.
Denizlispor Bu Maç Eksikti
Denizlispor’da sakat ve cezalıya ayrılan isiler çok fazlaydı. Özellikle takımın en golcü ismi Hugo Rodallega sarı kart cezası nedeni ile Atakaş Hatayspor karşılaşmanın yer alamadı. Sakatlıkları devam eden Mustafa Yumlu, Fede Varela, Neven Subotic ve Özgür Çek maçta görev alamayan isimler oldu.
Kadroda eksik olan isimler sadece bu kadar değildi. Aissati’nin ayrılığı, Oğuz’un kadro dışı olması ve yeni tip korona virüs (covid-19) testi pozitif .ıkan Marvin Bakalorz’da karşılaşmada yer alamayan isimler arasında yer aldı.
Yukatel Denizlispor, Atakaş Hatayspor ile 15. Kez karşılaştı. Teknik direktör Yalçın Koşukavak geçtiğimiz haftalarda oynanan Çaykur Rizespor maçının kadrosundan 3 isim değiştirerek karşılaşmaya çıktı. Koşukavak, Rodallega’nın yerine Sacko, Bakalorz’un yerine Dossevi, Bergdich’in yerine Özer’i maçta oynattı.
Atakaş Hatayspor’da ise Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın yaptığı değişiklikler vardı. Ömer Erdoğan, Selim’in yerine Diouf’e görev verdi.
Karşılaşma Dakikaları

4. dakikada Recep Niyaz’ın vuruşu kaleci Akın’da kaldı. 11. dakikada Mesanovic’in şutu savunmadan geri döndü. 16. dakikada Dossevi’nin şutunu kaleci Akın çıkardı. 34. dakikada Recep Niyaz’ın ceza sahası dışından yerden şutu az farkla dışarıya çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında taraflar gol sevinci yaşayamadı. Böylece karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 golsüz beraberlik ile son buldu.
Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk dakikalarında Muhammet’in golü ile Hatayspor 1-0 öne geçti. Denizlispor karşılaşmada sık sık gol arasa da ne yazık ki bulamadı. 84. Dakikada Hatayspor’dan Mame Diouf penaltı vuruşu ile Hatayspor’un ikinci golünü atmış olmuş ve Hatayspor karşılaşmadan 2-0 galibiyet ile ayrılan taraf oldu.