29 Mart 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Beş Golün Atıldığı Maçın Kazananı Pendikspor Oldu

TFF 1.Lig heyecanı 29 Nisan 2023 Cumartesi günü oynanan maçlar ile devam etti. Saat 19.00’da başlayan mücadelede Pendikspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Pendik Stadı’nda oynanan maçı Volkan Bayarslan yönetti. Her iki takımın da benzer bir hedefi bulunuyor. Çaykur Rizespor normal sezonu ikinci sırada bitirerek Süper Lig’e doğrudan yükselen ikinci takım olmak istiyor. Pendikspor da benzer hedefe sahip!

Bülent Korkmaz İdeal Kadrosundan Vazgeçmedi

TFF 1.Lig’in en deneyimli teknik adamlarından birisi olan Bülent Korkmaz Pendikspor maçının öneminin farkındaydı. Bu maçın play-off etabı için hayati öneme sahip olduğunu biliyordu. 55 yaşındaki teknik adam takımını hafta boyunca bu maça hazırladı. Sahaya tahmin edilebileceği üzere 4-2-3-1 dizilişiyle çıkmayı tercih etti. Kalede Tarık, defansta Mithat, Sinan, Emirhan ve İbrahim, merkez orta sahada Alper ve Azubuike, ileri üçlüde Bolasie, Amilton ve Benhur, forvette de John Mary görev aldı.

Takdir edersiniz ki, Çaykur Rizespor’un TFF 1.Lig’deki diğer takımlara kıyasla çok daha iyi bir kadrosu bulunuyor. Uzun yıllar Premier Lig’de forma giyen Bolasie’nin varlığı da bu detayı öne çıkaran hususlardan birisi!

Pendikspor Güçlü Rakibini Devirmenin Hesaplarını Yapıyordu

2022 – 2023 sezonu öncesinde Pendikspor’un bu kadar iyi bir performans göstereceğini herhalde kimse tahmin etmiyordu. Ancak, İstanbul temsilcisi kendisine kıyasla daha güçlü kadrosu olan çok sayıda takımı geride bırakarak puan sıralamasında üst noktalara çıkmayı başardı. Pendikspor son haftaları verimli geçirdiği takdirde normal sezonu ikinci sırada bitirebilir. Bu sayede, play-off’a dahi gerek kalmadan Süper Lig’e yükselebilir.

Pendikspor’u güncel tarih itibariyle Osman Özköylü çalıştırıyor. Özköylü Çaykur Rizespor’un gücünün farkındaydı. Ancak, oyuncularına güveniyordu. Takımını sahaya 3-1-4-2 dizilişi ile çıkardı. Kalede Burak, defansta Mesut, Hasan ve Berkay, ön liberoda Hasan, orta sahada Samet, Aosman, Regattin ve Gökcan, forvette de Thuram ve Görkem vardı.

İzleyenler Futbola Doydular

Pendikspor – Çaykur Rizespor maçı üç ihtimalliydi. Çaykur Rizespor maça daha iyi başlayan taraf oldu. Karadeniz temsilcisi beşinci dakikada Benhur’un attığı golle 1-0 öne geçti. Pendikspor bu gole cevap vermekte gecikmedi. Gökcan 18’inci dakikada beraberliği getiren gole imzasını attı. Thuram 25’inci dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Aosman 45+1’inci dakikada farkı ikiye çıkaran gole imzasını attı.

Maçın ikinci yarısında ilginç olaylar yaşandı. Çaykur Rizespor 71’inci dakikada penaltı kazandı. Bolasie bu penaltıyı gole çevirdi. Bundan sonrası çok ilginçti. Çaykur Rizespor 77’inci ve 87’inci dakikalarda iki penaltı daha kazandı. Bolasie iki penaltı vuruşundan yararlanamadı. Pendikspor kalecisi Burak gole izin vermedi. Sonuç olarak, Pendikspor bu önemli maçı 3-2 kazandı. Çaykur Rizespor ayağına kadar gelen fırsattan yararlanamadı. Ancak, Karadeniz temsilcisi için hiçbir şey bitmiş değil!