30 Nisan 2024 Denizli güncel spor haberleri bu sayfada.

Bayern Münih İstanbul’a Eksik Bir Kadro ile Geldi

Yakından takip edenlerin bildiği üzere ülkemizi bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray temsil ediyor. Sarı kırmızılı takım, A Grubu’nda mücadele ediyor. Gruptaki rakipleri arasında Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag yer alıyor. Galatasaray, gruptaki ilk maçında Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Bu maçtan 2-2’lik beraberlik ile ayrılarak sezona bir puan ile başladı. Galatasaray, milli ara öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasında Manchester United ile karşılaştı. Bu maçtan 3-2 galip ayrılarak farkını ortaya koydu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. 24 Ekim 2023 Salı gününün programında yer alan maçın başlama saati 19.45! Galatasaray, ev sahibi olmanın avantajını kullanarak güçlü rakibinden en az bir puan koparmaya çalışacak.

Okan Buruk Sahaya Nasıl Bir İlk 11 ile Çıkacağını Belirledi

Galatasaray, son olarak, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Bu maçı dünyaca ünlü yıldızı Mauro Icardi’nin attığı iki golle kazanarak zirve yarışına kaldığı yerden devam etti. Fakat, bu maçta can sıkan bir olay yaşandı. Mauro Icardi, ayağına aldığı darbe dolayısıyla maçın son on dakikasını sendeleyerek geçirdi. Ertesi gün oyuncunun MR’ı çekildi. Mauro Icardi’nin sakatlığı olduğuna dair açıklama yapıldı. Futbolseverler, Arjantinli golcünün Bayern Münih karşısında forma giyip giyemeyeceğini merak ediyorlardı. Bu konu hakkında net bir şey söylemek mümkün değil! Okan Buruk, maç öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında oyuncunun oynayıp oynamayacağına maç günü karar vereceklerini dile getirdi.

Okan Buruk, Mauro Icardi’nin durumundan bağımsız bir şekilde maça nasıl bir ilk 11 ile çıkacağına karar verdi. Kalede her zaman olduğu gibi Muslera görev yapacak. Defans dörtlüsünü Boey, Nelsson, Sanchez ve Abdülkerim oluşturacak. Merkez orta sahada Kaan ve Torreira yer alacak. İleri üçlüde Tete, Kerem Aktürkoğlu ve Zaha görev yapabilir. Forvette gol arayan isim Barış Alper Yılmaz olacak.

Bayern Münih Beş Oyuncusundan Yoksun Olarak Sahaya Çıkacak

Takdir edersiniz ki, Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin doğal favorilerinden birisi! Kırmızı beyazlı takım, bu kupayı son olarak 2019 – 2020 sezonunda müzesine götürdü. Güncel tarih itibariyle, takımı, Thomas Tuchel çalıştırıyor. Bayern Münih, gruptaki ilk iki maçını kazandı. Bu sayede, elde ettiği altı puan ile liderlik koltuğuna oturdu. Almanlar, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü Türkiye’ye geldiler. Bayern Münih’in İstanbul’a beş eksik ile geldiğini söyleyebiliriz. O isimler arasında Manuel Neuer, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Dayot Upamecano ve Raphael Guerreiro yer alıyordu.

Galatasaray’ın işi zor! Bayern Münih’te birçok ismin formda olduğunu söyleyebiliriz. Kingsley Coman, Leroy Sane ve Harry Kane, sezon başından bu yana güzel işler yapıyorlar. Bu üçlüyü durdurmak gerçekten kolay olmayacak.